FacebookTwitter
Menu

Spaanse tapascultuur

  • Beoordeel dit item
    (5 stemmen)
  • Lees 8320 keer

Spanje is een heerlijk land. Lekker weer en lekker eten gaan perfect samen. Niet voor niets speelt het Spaanse sociale leven zich grotendeels buitenshuis af. Tapas spelen daar geen onbelangrijke rol in. Het ritueel van tapas eten heeft alles met de aard van de Spanjaard te maken. Elkaar ontmoeten, gezelligheid, kletsen en eten en drinken. Na het werk spreken Spanjaarden met elkaar af in gezellige tapasbarretjes. Een drankje en tapas horen daar natuurlijk bij. Ze leiden de maaltijd in of vervangen deze. In veel tapasbarretjes kun je kiezen uit tientallen tapas. Vaak uitgestald in glazen vitrines. De tapas zijn altijd vers en verschillen per dag. De tapas kunnen per regio veel verschillen.

Oorsprong tapas

De bakermat van de tapa zoals wij die kennen ligt in het Zuiden van Spanje, in Andalusië. Hier at men van oudsher buiten en dronk daar jerez (sherry). Om de zoete sherry af te schermen tegen insecten dekte men de glazen af met een dekseltje (tapa) met lekkere hapjes. Sevilla en de andere Andalusische koningsteden Córdoba en Granada staan in Spanje nog steeds bekend om de kwaliteit van hun tapas.  Een bezoek waard!

Goede tapasbar

De centra van de Spaanse steden stikken van de tapasbars. En allemaal zijn ze druk want Spanjaarden slenteren graag van de ene naar de andere tapasbar.

Een goede authentieke tapasbar is te herkennen aan twee dingen:

  • variatie: een grote variatie aan verschillende tapas gepresenteerd in mooie vitrines, vaak zie je ook grote hammen hangen
  • drukte: veel mensen die zich ongeduldig rondom de vitrine verdringen om tapas te bekijken en te bestellen

Deze blog is gebaseerd op Culinaria Espana

Laatst aangepast opmaandag, 17 december 2012 17:30

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven
Tip spaanse woorden
 
Vleesspiesjes - Pinchos
Brood - Pan
Koude groente soep - Gazpacho
Gevulde champignons - Champiñones rellenos

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter