FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (8 stemmen)

Mojito Merengue

Spectaculair dessert van een merengue taart met mojito smaak

 

25 + 40 MIN OVENTIJD - CA 8 STUKS
 
Ingrediƫnten
Maria koekjes (250 gr)
Roomboter (200 gr)
Limoensap van 2 limoenen
Rasp van 1 limoen
Gecondenseerde melk (400 ml)
6 eieren
Rietsuiker (4 el)
Munt (2 takjes)
Rum (50 cl)
 
Bereiding
Verkruimel de koekjes voor de taartbodem. Doe de verkruimelde koekjes in een kom en voeg gesmolten boter toe. Roer goed door elkaar en druk goed op de randen en de bodem zodat je alles meeneemt in de taartvorm. Druk alles goed aan en zet het in de koelkast.
Maak een mojito marinade in een kommetje met limoensap van 2 limoenen, limoenrasp en rum. Voeg hier ook versnipperde munt van 2 munt takjes bij voor de echte mojito smaak. Roer deze moijto marinade en plaats het in de koelkast zodat de smaak er goed in trekt. 
Hierna ga je aan de slag met eieren. Splits de eieren waarbij je eigeel en eiwit in een aparte kom doet, deze ga je allebei gebruiken. Klop het eigeel met een mixer romig. Giet hier de gecondenseerde melk en de mojito marinade bij. Mix dit vervolgens goed door elkaar. Giet de vulling over de taartbodem in de taartvorm en zet dit ongeveer een 20-25 in de oven.
Klop ondertussen de eiwitten met een schone mixer in een schone kom goed stijf met een snufje zout. Voeg tijdens het mixen gefaseerd 4 eetlepels rietsuiker toe. Als je het lekker vindt kun je ook hier limoen rasp en versnipperde munt bij doen. Als de taart klaar is laat je deze afkoelen. Daarna verdeel je het schuim. Met een platte lepel kun je mooie vormen maken. Als je dit in een mooie egale vorm uitgesmeerd hebt zet je het in de oven. Na 15 minuten (ovenstand 180 graden) zul je zien dat de merengue laag mooi bruinig is. Hou het wel goed in de gaten zodat de merengue niet te bruin en te vast wordt.

Tip

Is de Mojito Merengue niet opgegaan? Zet het in de koelkast. De dag erna heeft de Mojito Merengue misschien nog wel meer smaak.
terug naar boven
Tip drank

drank krijtCreeer het ultieme vakantiegvoel en serveer een karaf sangria bij de tapas. Deze populaire Spaanse drank is makkelijk zelf te maken, en bestaat uit rode wijn met verse vruchten en wordt vaak aangevuld met lichte koolzuurhoudende drank.  

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter