FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (5 stemmen)

Bruchetta met pompoen en salie

Toasted brood met fijngesneden pompoen, knoflook en salieblad

 
40 MIN - 4 personen
 
Ingredienten 
Stokbrood (1 stuk)
Knoflook (2 tenen)
Pomoen (1 stuks)
Bosje verse salie
 
Bereiding 
Begin met de pompoen. Dit gaat het meeste tijd kosten. Je kan het beste een peervormige pompoen kopen omdat deze het makkelijkst te snijden zijn. Verwijder de schil en de pitten en snijd de rest in kleine stukjes van mx een 1 a 0,5 centimeter. Doe deze in een overschaal met de in stukken gesneden knoflooktenen en de salie. Besprenkel alles goed met olijfolie en zet het op 180 ongeveer 25 a 30 minuten in de oven. Ongeveer betekend dat je tussendoor even moet proeven of de pompoen gaar is, als deze gaar is, is de pompoen al klaar. Meng tussendoor ongeveer 3x alles nog door elkaar heen zodat alles smaken goed in elkaar overgaan.
 
Snijd in de tussentijd het stokbrood een beetje schuin over de breedte zodat je lange en platte stukken stokbrood hebt. Zodra de pompoen klaar is schep je deze op de broodjes en kan je ze opdienen. Smakelijk!
terug naar boven
Tip herkomst

Tapas komt van het woord tapar. Wat afdekken betekent. Met kaas of ham werd in het verleden het aperitief afgedekt om te voorkomen dat vliegen in het glas kwamen.

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter