FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (15 stemmen)

Geitenkaas in een krokant jasje

Zachte geitenkaas gebakken in een krokant jasje van gesnipperde amandelen

 
20 MINUTEN - 4 PERSONEN
 
Ingrediënten
6 tot 8 zachte geitenkaas schijfjes
Gesnipperd amandelschaafsel
1 zak rucola
Bakje verse frambozen
Frambozensaus
8 eetl maizena
Eiwit van 1 ei
Zonnebloem olie
 
Materialen
Goede bakpan
 
Bereiding
Begin allereerst met het voorbereiden van de geitenkaas schijfjes. Zet 3 bakjes klaar met in elk bakje de maizena, eiwit en het gesnipperde amandelschaafsel. Als eerste gaat het geitenkaasschijfje door de maizena, daarna in het eiwit en als laatste door de amandelschaalsel. Laat het schijfje wat langer in het laatste bakje liggen zodat deze goed bedekt wordt met het amandelschaafsel. Dit doe je dan voor alle schijfjes. Laat de geitenkaas nog even rusten in de koelkast. Als we het straks gaan bakken dan moet de geitenkaas nog goed koud zijn.
 
Ondertussen kan je alvast de borden klaar maken door op elk bord een klein beetje rucola en frambozen te leggen. Als dit gedaan is gaan we de geitenkaasjes bakken. Pak een pan en bedek de hele bodem met een laagje zonnebloem olie. Deze moet helemaal bedekt zijn zodat we straks de geitenkaasjes helemaal rond kunnen bakken. Als de olie heet is leg je één voor één de geitenkaasje in de pan. Bak ze tot het laagje amandelschaafsel krokant is een een goed bruin kleurtje heeft gekregen. Bak ze niet te lang, want dan breken ze open en vloeit de geitenkaas er uit. Voordat je ze uit de pan op het bord legt laat ze even uitlekken op een keukenrolpapiertje. 
 
Zodra ze uitgelekt zijn leg je ze mooi op het bord wat je voorbereid hebt en doe je als laatste nog een beetje frambozensaus over de geitenkaasjes. Je kan dit gerechtje opdienen als lekkere tapa, maar ook als voorgerechtje is het lekker.
terug naar boven
Tip spaanse woorden 2
 
Gehaktballetjes - Albondigas 
Aardappeltjes met pittige saus - Patatas baravas
Gefrituurde inktvisringen - Calamares
Gemarineerde olijven - Aceitunas aliñadas

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter