FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (7 stemmen)

Mini quiche met spinazie en gorgonzola

Smaakvolle quiche gevuld met verse spinazie en blauwader gorgonzola kaas

30 MINUTEN - CA 4 personen

Ingrediƫnten
Bladerdeeg
Verse spinazie
Gorgonzola
2 Eieren
Strooikaas (belegen)
 
Bereiding
Neem een kleine bakvorm en bedek de bodem eerst met bakpapier. Smeer nu over het bakpapier en de zijkanten van de vorm boter zodat de quiche niet blijft plakken aan de vorm. Zodra deze goed ingesmeerd is neem je de bladerdeeg vellen erbij en ga je de bakvorm bekleden met bladerdeeg. Als je de vorm helemaal klaar hebt kan je aan de slag met de vulling. Was de verse spinazie eerst goed en bak deze dan met een beetje peper en zout om hem op smaak te brengen. Laat de spinazie even uitlekken voor je deze in de vorm doet. We gaan de quiche stukje voor stukje opbouwen. Eerst een laagje spinazie, daarna klein gesneden gorgonzola en een beetje strooikaas. Dit herhaal je 2x zodat de vorm goed gevuld is. Als laatste top je de quiche af met strooikaas. Zorg dat deze helemaal bedekt is. Dan haal je de eieren erbij. Kluts deze even en verdeel het dan over de quiche. Die is klaar en kan voor 15 minuten de oven is. Dan is de quiche lekker krokant gebakken. Smakelijk!
 
Afhankelijk van de grote van de vorm kan je je inkopen doen. Het bovenstaande recept is gebaseerd op een vorm met een doorsnede van circa 15 cm.
terug naar boven
Tip tapasavond

Lijkt het je leuk om een tapasavondje te organiseren maar wil je niet de hele dag in de keuken staan. Vraag je vrienden/familie om zelf allemaal een tapasgerechtje mee te nemen en geniet van elkaars kookkunsten.

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter