FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (38 stemmen)

Mango-peper soepje

Mango-pepersoepje met gewokte garnaal

 
60 MIN - 4 personen
 
IngrediĆ«nten 
Mango (2 stuks)
Rode peper (1 stuk)
Knoflook (1 teentje)
Ui (1 stuk)
Kokosmelk (250 ml)
Garnalen (4 stuks)
Bouillon (1 kwart blokje)
Water (125 ml)
 
Bereiding 
Begin met de knoflook (1 teen) en ui in stukjes te snijden en in een grote pan met boter te fruiten.Ondertussen schil je 2 mango's en deze snij je in kleine stukken. Ook snipper je een rode peper (zonder de zaadjes). De mangostukken en gesnipperde peper kunnen meteen in de soeppan. Laat deze op laag vuur ongeveer een 10 minuten mee bakken met de rest. Als alle smaken goed vermengd zijn voeg je een een half blokje bouillon toe. Voeg hier ook de kokosmelk aan toe. Dit laat je nog even 10 minuten zacht koken tot de smaak van de mango er helemaal doorheen zit. Gebruik een staafmixer om er een fijne soep van te maken. Voeg geleidelijk water toe naar smaak tot de soep de gewenste dikte heeft. (max 1 glas water). Breng de soep eventueel verder op smaak door extra bouillon. 
 
De garnalen bak je los van de mango-peper soep. Gebruik de andere knoflookteen en wat olijfolie om de garnalen mee te bakken. Doe dit maar enkele minuten, garnalen kunnen snel taai worden en dan zijn ze echt een stuk minder lekker. 
 
De mango-peper soep dien je op in een klein glaasje met een garnaal aan een prikkertje. Klein en verrassend lekker gerecht. Ideaal als begin van je tapasavondje! 
terug naar boven
Tip tapasavond

Lijkt het je leuk om een tapasavondje te organiseren maar wil je niet de hele dag in de keuken staan. Vraag je vrienden/familie om zelf allemaal een tapasgerechtje mee te nemen en geniet van elkaars kookkunsten.

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter