FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (2 stemmen)

Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen met pittige tomatensaus en peterselie

20 MINUTEN - 4 PERSONEN

Ingrediƫnten
mosselen
Verse mosselen (1 bak)
Ui (1 ui)
Knoflook (2 teentjes)
Rode peper (1 stuk)
Bosje peterselie
Citroen (1 stuk)
Witte wijn
Parmagiano (100 gr)
 
Ingrediƫnten pittige tomatensaus
Rode peper (1 stuk)
Knoflook (2 tenen)
Tomaten (10 stuks)
 
Bereiding pittige tomaten saus
Begin eerst met de bereiding van de pittige tomatensaus (ook wel brava genoemd). Doe de tomaten in een pan met heet water en wacht zonder het water te laten koken totdat er scheuren komen in het vel. Zodra ze allemaal gescheurd zijn giet je de tomaten af en pel je ze. Zet de pan weer terug op het vuur en doe er nu de fijngemaken knoflook bij en gesneden rode peper. Afhankelijk van hoe scherp je de saus wilt, kan je er extra of wat minder rode peper bij doen. Laat de saus lekker inkoken zodat deze iets dikker wordt en alle smaken goed in elkaar zijn overgegaan. Als laatste haal je de tomatenkroosjes er nog uit zodat het een gladde saus is.
 
Bereiding gegratineerde mosselen
bereid de mosselen zoals je normaal gesproken doet. Zet een mosselpan klaar met wat olijfolie en fruit daar de ui, rode peper, knoflook en peterselie in. Na een minuutje gooi je mosselen erbij en schenk je in de paneen laagje witte wijn erbij. Kook deze een aantal minuten tot ze allemaal openstaan en de mosselen zijn klaar. Knijp een beetje citroen boven de pan uit en schud alles nog goed door elkaar. Nu moeten we ze nog verder afmaken en gratineren. Neem een aantal mosselen uit de pan en leg deze op een schaaltje. Zorg dat je de helft van de mosselschelp afgehaald hebt zodat ze open zijn. Leg deze allemaal naast elkaar en schep er wat pittige saus overheen en maak het af met geraspte parmigiano. Zet deze voor een aantal minuten in de oven. Als ze uit de oven komen doe je er nog een klein beetje strooikaas overheen en je kan ze opdienen.
 
 
terug naar boven
Tip herkomst

Tapas komt van het woord tapar. Wat afdekken betekent. Met kaas of ham werd in het verleden het aperitief afgedekt om te voorkomen dat vliegen in het glas kwamen.

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter