FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (8 stemmen)

Mosselen in pittige tomatensaus

Gekookte mosselen met pittige tomatensaus en peterselie

20 MINUTEN - 4 PERSONEN

Ingrediƫnten mosselen
Verse mosselen (1 bak)
Ui (1 ui)
Knoflook (2 teentjes)
Tomaten (3 stuks, gesneden)
Rode peper (1 stuk)
Bosje peterselie
Citroen (1 stuk)
Witte wijn
 
Ingrediƫnten pittige tomatensaus
Rode peper (1 stuk)
Knoflook (2 tenen)
Tomaten (10 stuks)
 
Bereiding pittige tomaten saus
Begin eerst met de bereiding van de pittige tomatensaus (ook wel brava genoemd). Doe de tomaten in een pan met heet water en wacht zonder het water te laten koken totdat er scheuren komen in het vel. Zodra ze allemaal gescheurd zijn giet je de tomaten af en pel je ze. Zet de pan met tomaten weer terug op het vuur en doe er nu de fijngemaken knoflook en gesneden rode peper bij. Afhankelijk van hoe scherp je de saus wilt, kan je er extra of wat minder rode peper bij doen. Zorg dat de peper fijngesneden is zodat deze nog een verrassende bite geven als je ze eet. Laat de saus lekker inkoken zodat deze iets dikker wordt en alle smaken goed in elkaar zijn overgegaan. Als laatste haal je de tomatenkroosjes er nog uit zodat het een gladde saus is.
 
Bereiding gekookte mosselen
Bereid de mosselen zoals je normaal gesproken ook moet doen. Gebruik een mosselpan en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de knoflook, rode peper, tomaat en peterselie even mee. Zodra ze even aangebakken zijn doe je de schoongemaakte mosselen in de pan en als de pan heel heet is doe je er een flinke scheut wijn bij. De mosselen moeten voor ongeveer 2 cm onder de wijn staan. Doe de deksel op de mosselpan en laat deze voor een aantal minuten koken. Zodra je de deksel er op gedaan hebt, schud je eerst alles even goed door elkaar. Als je na een paar minuten kijkt zal je zien dat alle schelpen openstaan en de mosselen dus klaar zijn. Doe ze allemaal op een schaaltje en schep de pittige tomatensaus helemaal over de mosselen. Zorg dat je ook de kleine stukjes peper gebruikt die in de saus zitten. Gebruik zoveel of weinig saus als jouw lekker lijkt. Als variant kan je de saus ook maken met een schepje knoflook mayonaise zodat deze iets romiger wordt. Dat kan ook erg lekker zijn.
 
terug naar boven
Tip tapasavond

Lijkt het je leuk om een tapasavondje te organiseren maar wil je niet de hele dag in de keuken staan. Vraag je vrienden/familie om zelf allemaal een tapasgerechtje mee te nemen en geniet van elkaars kookkunsten.

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter