FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (11 stemmen)

Garnalen in pittige tomatensaus

Gebakken knoflook garnalen in een pittige tomatensaus

15 MINUTEN - 4 PERSONEN

Ingrediënten mosselen
Grote garnalen (300 gram)
Knoflook (2 teentjes)
Rode peper (1 stuk)
 
Ingrediënten pittige tomatensaus
Rode peper (1 stuk)
Knoflook (2 tenen)
Tomaten (10 stuks)
 
Voorbereiding garnalen
Voordat we met de tomatensaus aan de slag gaan bereiden we eerste even de garnalen voor. Begin met de rode peper. Snijd de bovenkant van de rode peper af en sla een paar keer met de rode peper ergens tegenaan zodat alle zaadjes los komen te zitten. Schud deze er zoveel mogelijk uit. De rode peper is al scherp genoeg van zichzelf, daar hebben we de extra zaadjes niet bij nodig. Snijd nu de rode peper en teentjes knoflook in schijfjes en doe ze in een schaaltje. Leg de garnalen erbij doe er een flink aantal scheppen olijfolie bij zodat alles goed met elkaar mengt. Dit laat je nu even zo staan terwijl je met de pittige tomaten saus aan de slag gaat.
 
Bereiding pittige tomatensaus
Doe de tomaten in een pan met heet water en wacht zonder het water te laten koken totdat er scheuren komen in het vel. Zodra ze allemaal gescheurd zijn giet je de tomaten af en pel je ze. Zet de pan met tomaten weer terug op het vuur en doe er nu de fijngemaken knoflook en gesneden rode peper bij. Afhankelijk van hoe scherp je de saus wilt, kan je er extra of wat minder rode peper bij doen. Zorg dat de peper fijngesneden is zodat deze nog een verrassende bite geven als je ze eet. Laat de saus lekker inkoken zodat deze iets dikker wordt en alle smaken goed in elkaar zijn overgegaan. Als laatste haal je de tomatenkroosjes er nog uit zodat het een gladde saus is.
 
Bereiding gebakken knoflook garnalen
We hebben net al de garnalen voorbereid door ze helemaal te laten mengen met de knoflook en de rode peper. Nu zet je een pan op het vuur en schep je de garnalen met knoflook en rode peper uit het schaaltje in de hete pan. Bak ze even een aantal minuten tot ze gaar zijn. Pas op dat je ze niet te lang bakt want dan worden ze taai en dat is een stuk minder lekker. Zodra ze klaar zijn haal je ze uit de pan en schep je ze over in een nieuw schaaltje. Serveer als laatste de warme en pittige tomatensaus over de garnalen. Doordat je de garnalen zelf ook al in de peper hebt laten marineren komt de scherpe smaak goed door. Als je het zelf iets minder scherp wilt hebben zou ik alleen de rode peper weglaten bij het meebakken van de garnalen. De tomatensaus daar is rode peper essentieel. Het gerecht is nu klaar en kan opgedient worden. Smakelijk!
 
terug naar boven
Tip spaanse woorden
 
Vleesspiesjes - Pinchos
Brood - Pan
Koude groente soep - Gazpacho
Gevulde champignons - Champiñones rellenos

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter