FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (15 stemmen)

Witlofsoepje met garnalen

Witlofsoepje met gewokte garnaal

 
60 MIN - 4 personen
 
Ingredienten 
Witlof (500 gr)
Knoflook (2 tenen)
Garnalen (150 gr)
Ui (1 stuk)
Bouillon (1 half blokje)
 
Bereiding 
Begin eerst met de knoflook (1 teen) en ui in stukjes te snijden en in een grote pan met boter te fruiten. Was ondertussen de witlof en snij deze in kleine stukken. Als de uien met knoflook een minuutje op het vuur hebben gestaan kan je de witlof erbij doen. Laat deze op laag vuur ongeveer een 10 minuten mee bakken met de rest. Als alle smaken goed vermengd zijn doe je een goede scheut bouillon bij de witlof. dit laat je nog even 10 minuten zacht koken tot de witlof gaar is. Gebruik een staafmixer om er een fijne soep van te maken. Breng de soep eventueel verder op smaak of dunner door extra bouillon toe te voegen. 
 
De garnalen bak je los van de witlof soep. Gebruik de andere knoflookteen en wat olijfolie om de garnalen mee te bakken. Doe dit maar enkele minuten, garnalen kunnen snel taai worden en dan zijn ze echt een stuk minder lekker. Doe ze als ze klaar zijn in de soep erbij. Bewaar er wel een aantal om het leuk op te dienen.
 
Om het gerecht op te dienen gebruik je kleine glaasjes. Je kan de garnalen leuk met een stokje op het glas leggen. Een heerlijk en klein gerecht. Smakelijk!
terug naar boven
Tip tapasavond

Lijkt het je leuk om een tapasavondje te organiseren maar wil je niet de hele dag in de keuken staan. Vraag je vrienden/familie om zelf allemaal een tapasgerechtje mee te nemen en geniet van elkaars kookkunsten.

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter