FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (9 stemmen)

Bruschetta met tonijnsalade

Tonijnsalade geserveerd op knapperige bruschetta

 
15 MIN - 4 personen
 
IngrediĆ«nten 
Tonijn in olie (2 blikjes)
Tomaten (3 stuks)
Rode ui (1 stuk)
Knoflook (1 teen)
Citroensap van halve citroen
Mayonaise (3 el)
Kappertjes (1 el)
Stokbrood
 
Bereiding 
Gebruik een grote schaal om de tonijnsalade te maken. Allereerst doe je de tonijn met olie in de schaal en roer alles even goed door elkaar. De tonijn zit in het blik in een vorm, dus je moet het even prakken. Pel de knoflook en maak deze met een knoflook pers heel fijn. Je wilt vooral extra smaak toevoegen, maar niet een groot stuk knoflook ineens in je mond hebben. Snipper het rode uitje heel fijn en voeg deze ook toe aan de tonijn. Snijd daarna de tomaat in kleine stukjes. Gebruik van de tomaat alleen het vaste vruchtvlees en laat het vocht met de pitjes er uit. Anders wordt de tonijnsalade te waterig. Voeg de kappertjes (deze geven een lekkere bite) en mayonaise (voor de romigheid en het bindmiddel om alles bij elkaar te houden) als laatstje toe en roer alles goed door elkaar. Als finishing touch nog de citroensap en een allerlaatste keer goed roeren. Afhankelijk van jouw voorkeur kan je eventueel meer tomaat of kappertjes toevoegen. 

De stokbroodjes snijd je in lange dunne plakken en rooster je even met een klein beetje olijfolie en zout, pas op dat ze niet te krokant worden. Schep een flinke lepel tonijnsalade op een broodje en ta-daa, je kan het gerechtje opdienen. Smakelijk! 

terug naar boven
Tip tapasavond

Lijkt het je leuk om een tapasavondje te organiseren maar wil je niet de hele dag in de keuken staan. Vraag je vrienden/familie om zelf allemaal een tapasgerechtje mee te nemen en geniet van elkaars kookkunsten.

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter