FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (14 stemmen)

Kippetjes in knoflook roomsaus

Gebakken kippetjes met een romige knoflook saus

 
20 MIN - 4 personen
 
Ingredienten 
500 gr kipfilet
Bosje verse peterselie
1 knoflookteen
200 gr roomkaas
Paar druppels citroensap
 
Bereiding
Begin met de kip in kleine stukken te snijden. Deze stukjes mogen zo ongeveer 3 a 4 cm zijn, dan zijn het lekkere hapjes voor het tapasgerecht. Daarna snijd je de knoflook in fijne stukjes en hak je de peterselie ook fijn. Deze doe je samen met de gesneden kipstukjes in een pan goed bakken zodat de kip helemaal gaar is. Daarna doe je er een paar druppels citroen bij voor de frisse smaak. Als de kip gaar is kunnen we verder gaan met de tapa door de (knoflook)roomkaas aan het gerecht toe te voegen. Bak dit op laag vuur even mee zodat alle smaken zich goed kunnen mengen maar de kip niet te gaar wordt, of verbrand. Dan kan je de tapa opdienen. Smakelijk!
 
Je zou eventueel om het gerecht warm te houden de kip in de oven kunnen zetten. Dat is het makkelijk aan deze tapa, dan blijft het warm, lekker en kan je nog steeds verschillende gerechten tegelijk opdienen.
 
terug naar boven
Tip drank

drank krijtCreeer het ultieme vakantiegvoel en serveer een karaf sangria bij de tapas. Deze populaire Spaanse drank is makkelijk zelf te maken, en bestaat uit rode wijn met verse vruchten en wordt vaak aangevuld met lichte koolzuurhoudende drank.  

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter