FacebookTwitter
Menu
  • Beoordeel dit item
    (10 stemmen)

Kippetjes in catalaanse saus

Gebakken kippetjes met een pittige catalaanse tomatensaus

 
30 MIN - 4 personen
 
Ingredienten 
500 gr kipfilet
Rode peper (1 stuk)
Knoflook (2 tenen)
Tomaten (10 stuks)
 
Bereiding 
Begin eerst met de bereiding van de pittige tomatensaus (ook wel brava genoemd). Doe de tomaten in een pan met heet water en wacht zonder het water te laten koken totdat er scheuren komen in het vel. Zodra ze allemaal gescheurd zijn giet je de tomaten af en pel je ze. Zet de pan met tomaten weer terug op het vuur en doe er nu de fijngemaken knoflook en gesneden rode peper bij. Afhankelijk van hoe scherp je de saus wilt, kan je er extra of wat minder rode peper bij doen. Zorg dat de peper fijngesneden is zodat deze nog een verrassende bite geven als je ze eet. Laat de saus lekker inkoken zodat deze iets dikker wordt en alle smaken goed in elkaar zijn overgegaan. Als laatste haal je de tomatenkroosjes er nog uit zodat het een gladde saus is.
 
Daarna begin je met de kip. Snijd deze in kleine stukken te snijden. Deze stukjes mogen zo ongeveer 3 a 4 cm zijn, dan zijn het lekkere hapjes voor het tapasgerecht. Bak de gesneden kipstukjes in een pan zodat de kip helemaal gaar is. Haal de kip uit de pan en zorg dat deze uitgelekt is van de olie die je gebruikt hebt. Doe de kip nu in de pan met de saus zodat alles goed mengt. Warm het gerecht met saus en kip nog even samen op en dan kan je het opdienen. Smakelijk!
 
Je zou eventueel om het gerecht warm te houden de kip in de oven kunnen zetten. Dat is het makkelijk aan deze tapa, dan blijft het warm, lekker en kan je nog steeds verschillende gerechten tegelijk opdienen.
 
terug naar boven
Tip citroen

citroen krijtLeg de citroenen voor het uitpersen even in een bakje met heet water. Als ze warm zijn geven ze  meer sap af.

Tapas inspiratie

krijt tapas inspiratieGeen inspiratie? Bekijk hier onze combinaties voor een tapas avond. Klik hier!

Contact

krijt facebookkrijt mailkrijt twitter